Stichting Basisziekenhuis MoetSecretariaat: Alphen aan den Rijn Giro: 9151418

Verslag Officiële opening ziekenhuis Rijnland ziekenhuislocatie Alphen 25 januari 2009


Als ik de gehele dag beschouw dan valt hij in twee delen uiteen. Mooi actiebereidheid van onze stichting en comitť en hernieuwde contacten gemaakt met leiding en artsen van het Rijnland ziekenhuis. De gloeilamp en bordteksten zijn door Leo Plugge en zijn vrouw Jacqueline gemaakt. Ria die met ons spandoek aankwam. Jan Voogd en Ria hingen dat op. Later zijn folders uitgedeeld door Leo, Jacqueline, Ria en GŁlhan Akdemir en anderen.
Nadat we om 11.00 uur meteen door de beveiliging werden tegengehouden. Met of zonder kaart maakte niet uit zei Anneke van de beveiliging. Zij mochten iedereen tegenhouden ook met uitnodiging. Met onze gloeilamp kwamen we dus niet verder. Toen kwam Martijn Bulte, die zich eerst als lid van de directie voorstelde. Toen zei ik dat ik hem niet kende en vertelde hij dat hij manager hotel en facilitair bedrijf was. Naar binnen vechten was voor mij geen optie dus overhandigde ik die lamp aan Martijn Bulte bij de ingang. Onze bordjes met Basisziekenhuis Moet moesten we neerleggen. Daarna mochten we nog niet naar binnen. Toen zei ik kom op mensen we gaan nu. Daarna is kennelijk de politie gewaarschuwd.

Later sprak ik met Martijn Bulte en wilde mij in contact brengen met Ron Treffers. Toen mij gezegd werd dat de politie er was en deze mij wilde spreken vluchtte hij naar de ingang. Bleek daarna verdwenen! Met drie man stonden zij om mij heen. Er kwam nog meer leiding en er werd rustig gesproken. Pas toen ik duidelijk maakte dat we binnen geen acties zouden voren mochten we verder. Paul van Roermund leidde mij daarna rond. Hem maakte ik nog een duidelijk dat Basisziekenhuis Moet en het Rijnland ziekenhuis voor hetzelfde doel staan, namelijk een zo goed mogelijke zorg in onze regio.
Onderweg kwam ik bekenden tegen als Eric van Royen, de voormalige directeur tot 1 januari 2008, was daar ťťn van. Het belangrijkste dat hij zei was dat een 7 x 24 uurs verzorging nu best georganiseerd zou kunnen worden. Paul begon over een te krap budget. Tweede belangrijke punt dat van Royen benadrukte s dat 'wij' verstand hebben van de zorgzaken in Alphen. De KNO arts Eize Wielinga is zeker een man naar mijn hart. Hij is voorzitter van de medische staf. Buiten ving ik al wat op, maar binnen in een persoonlijk gesprek vertelde hij dat voor een 7 x 24 uurs zorg was en dat maandag bij de stafvergadering als eerste op de agenda zou zetten. Ook maakte hij duidelijk voor de koppeling van een spoedeisende hulp te zijn. Omdat hij ervaring in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen had was zijn stelling zorg dicht bij de patiŽnt overtuigend. Vervolgens pleitte hij voor een vervoerssysteem tussen Leiderdorp en Alphen door het ziekenhuis zelf.

Paul van Roermund wil het contact met BM voortzetten. Treffers trof ik later en die zei dat zijn niet van plan waren hun feestje door ons te laten verpesten. En dat wij om 12.15 u mochten spreken. Ik wilde meteen na de officiŽle opening om 11.30 uur, maar dit werd afgewezen. Het was een eenzijdige afspraak en we mochten bij de ingang er niet eens door! Kortom Treffers had duidelijk een dubbele agenda, want wie gaf de beveiliging opdracht? Het contact tussen directie is afgehouden (had via de secretaresse al in mei 2008 om een onderhoud en rondleiding gevraagd, kreeg als antwoord dat t.z.t. wij die uitnodiging wel kregen). Conclusie : We willen behalve contact met de directie ook contact met de vertegenwoordiging van de specialisten.

Met vriendelijke groet,

Gerard Harmes
Voorzitter Basisziekenhuis Moet

Telefoon/GSM 0172-444085 of 06-12210329
Email: voorzitter@basisziekenhuismoet.nlbasisziekenhuismoet.web-log.nl Giro: 9151418 www.basisziekenhuismoet.nl