DEMONSTRATIE Open die HAP!


Open die HAP!

Stichting Basisziekenhuis Moet houdt debatavond om sluiting Huisartsenpost te voorkomen!
Geslaagde Nachtwake - Nachtbezoek apotheek Alphen moet blijven!

Bovenaan in de rechterkolom vind u ons eigen verslag over deze actie!Nachtbezoek apotheek Alphen moet blijven!


Vrijdag 31 januari en 1 februari willen wij actie voeren voor het openhouden van de Nachtapotheek.
Vrijwilligers, "U kunt zich voor twee uur zitten in de wachtruimte opgeven", kunnen zich melden bij de voorzitter Gerard Harmes via voorzitter@basisziekenhuismoet.nl of telefoon 0172-444085 / 06-12210329
.

spandoek jaarmarkt

Stichting Basisziekenhuis Moet organiseert 18 juni 2011 een wandeltocht in de Rijnstreekregio.
Meer informatie vind u hier op de website van de


Overhandiging symbolische gloeilamp aan Ron Treffers tijdens officiŽle opening.


Als ik de gehele dag beschouw dan valt hij in twee delen uiteen. Mooi actiebereidheid van onze stichting en comitť en hernieuwde contacten gemaakt met leiding en artsen van het Rijnland ziekenhuis. De gloeilamp en bordteksten zijn door Leo Plugge en zijn vrouw Jacqueline gemaakt. Ria die met ons spandoek aankwam. Jan Voogd en Ria hingen dat op. Later zijn folders uitgedeeld door Leo, Jacqueline, Ria en GŁlhan Akdemir en anderen
Nadat we om 11.00 uur meteen door de beveiliging werden tegengehouden. Met of zonder kaart maakte niet uit zei Anneke van de beveiliging. Zij mochten iedereen tegenhouden ook met uitnodiging. Met onze gloeilamp kwamen we dus niet verder. Toen kwam Martijn Bulte, die zich eerst als lid van de directie voorstelde. Toen zei ik dat ik hem niet kende en vertelde hij dat hij manager hotel en facilitair bedrijf was. Naar binnen vechten was voor mij geen optie dus overhandigde ik die lamp aan Martijn Bulte bij de ingang. Onze bordjes met Basisziekenhuis Moet moesten we neerleggen. Daarna mochten we nog niet naar binnen. Toen zei ik kom op mensen we gaan nu. Daarna is kennelijk de politie gewaarschuwd.

Later sprak ik met Martijn Bulte en wilde mij in contact brengen met Ron Treffers. Toen mij gezegd werd dat de politie er was en deze mij wilde spreken vluchtte hij naar de ingang. Bleek daarna verdwenen! Met drie man stonden zij om mij heen. Er kwam nog meer leiding en er werd rustig gesproken. Pas toen ik duidelijk maakte dat we binnen geen acties zouden voren mochten we verder. Paul van Roermund leidde mij daarna rond. Hem maakte ik nog een duidelijk dat Basisziekenhuis Moet en het Rijnland ziekenhuis voor hetzelfde doel staan, namelijk een zo goed mogelijke zorg in onze regio.
Onderweg kwam ik bekenden tegen als Eric van Royen, de voormalige directeur tot 1 januari 2008, was daar ťťn van. Het belangrijkste dat hij zei was dat een 7 x 24 uurs verzorging nu best georganiseerd zou kunnen worden. Paul begon over een te krap budget. Tweede belangrijke punt dat van Royen benadrukte s dat 'wij' verstand hebben van de zorgzaken in Alphen. De KNO arts Eize Wielinga is zeker een man naar mijn hart. Hij is voorzitter van de medische staf. Buiten ving ik al wat op, maar binnen in een persoonlijk gesprek vertelde hij dat voor een 7 x 24 uurs zorg was en dat maandag bij de stafvergadering als eerste op de agenda zou zetten. Ook maakte hij duidelijk voor de koppeling van een spoedeisende hulp te zijn. Omdat hij ervaring in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen had was zijn stelling zorg dicht bij de patiŽnt overtuigend. Vervolgens pleitte hij voor een vervoerssysteem tussen Leiderdorp en Alphen door het ziekenhuis zelf.

Paul van Roermund wil het contact met BM voortzetten. Treffers trof ik later en die zei dat zijn niet van plan waren hun feestje door ons te laten verpesten. En dat wij om 12.15 u mochten spreken. Ik wilde meteen na de officiŽle opening om 11.30 uur, maar dit werd afgewezen. Het was een eenzijdige afspraak en we mochten bij de ingang er niet eens door! Kortom Treffers had duidelijk een dubbele agenda, want wie gaf de beveiliging opdracht? Het contact tussen directie is afgehouden (had via de secretaresse al in mei 2008 om een onderhoud en rondleiding gevraagd, kreeg als antwoord dat t.z.t. wij die uitnodiging wel kregen). Conclusie: We willen behalve contact met de directie ook contact met de vertegenwoordiging van de specialisten.Het plaatje is mooi, maar als we iets urgents hebben kunnen we er nog steeds niet terecht!Uit de oude doos (1993)Al eerder voerden we in het verleden actie onder de naam "Rijnoord Baart Ons Zorgen".


Aanleiding waren de plannen van de directie om per 1 april 1994 de 7 x 24 uurs te sluiten samen met de verloskunde. We bezetten toen met 10 mensen, later met een aangroeiend aantal mensen, de directiekamer. We haalden het personeel van het ziekenhuis naar buiten waaronder een grote solidariteit voor de actie leefde. Onder de voorbijgangers deelden we pamfletten (flyers) uit. Ook in de winkelcentra. We haalden zelfs de publiciteit van de radio en tv.Sponsorloop BasisziekenhuisMoet 2007

basisziekenhuismoet Sponsorloop web-logPersbericht, 29 mei 2007

Bijzondere tocht van 350 kilometer- wandelend van Schapen naar Schiedam

Gerard Harmes loopt Hannekemaaierstocht van zijn betovergrootvader uit 1830 voor steun Basisziekenhuis Moet

Naast het doel zijn familiegeschiedenis te begrijpen wil Gerard ook de aandacht voor het Alphens ziekenhuis levend houden. Alleen de kas van de stichting is leeg. Daarom vraagt Gerard sponsors voor 1 cent per kilometer. De directie van Rijnland heeft in 2006 de 7 x 24 uurs-zorg toegezegd, die er nog niet is, maar niet de EHBO of spoedeisende hulp. Actiecomitť 'Basisziekenhuis Moet' legt zich hier niet bij neer en wil nieuwe acties voorbereiden. Om aan sponsorgeld te komen, gaat Alphenaar en actievoerder van het eerste uur Gerard Harmes een wandeltocht lopen van het Duitse Schapen naar Schiedam. Zijn betovergrootvader maakte deze tocht van 350 kilometer jaarlijks tussen 1825 en 1835. Gerhard Heinrich Hermes trok te voet naar Holland en onderweg maaide hij het gras van boeren om aan geld te komen voor de pacht van zijn ouders.

In 1995 ontdekte Gerard via de Heimatverein Freren in Niedersachsen dat er een zekere Franz Hermes, landbouwer in Suttrup, woonde. Een jaar later leverde Gerard het bewijs dat ze verre verwanten waren. Hun gemeenschappelijke voorouder, Anna Aleid Hermes, leefde van 1724 tot 1778.
Rond 1825 ging betovergrootvader Gerhard Heinrich Hermes alias Hendrik als Hanneke- of grasmaaier van uit Schapen lopend naar Holland. Samen met zijn oudere broer Johan en zus Engel. Zij stonden in de vroegere gemeente Vrijenban nu Delft te boek als boerenknecht en -meid werkzaam. Johan werkte bij Ary Kersbergen/Ariaantje Voskuil en Hendrik en Engel bij de familie Krijn de Vette/Maria Hopman aan de Rotterdamseweg. Onlangs voltooide Gerard zijn boek dat door vier 'native' Duitse vertaalsters bewerkt is; Alexandra Schmiedebach, Jacqueline Dirkx, Gerlind Grau en Sabine Fischer. Op 3 juni 2007 vindt de presentatie van zijn Duitse boek Von Hermes zu Harmes in Suttrup Emsland plaats. Hier staat het prachtige Hof Hermes sinds eeuwen in een rustiek dorp. Het ligt zo'n 80 km ten noordoosten van Hengelo. Het boek omvat 680 pagina's en ruim360 afbeeldingen met foto's en kaarten.
Op maandag 4 juni start Gerard in zijn 350 km lange voettocht en vertrekt hij bij de Hollšnderput in Freren. Zondag 3 juni om 16.15 u zal het gemeentebestuur hen uitzwaaien. Twee zussen lopen een stuk mee richting Schapen. In Gelderland loopt een vriend, Hans de Bres (Oss), twee dagen mee. Op zaterdag 23 juni hoopt Gerard in Schiedam aan te komen waar de gemeente hem op het stadhuis zal ontvangen. Op donderdag 21 juni 17.00 uur hoopt hij Alphen a/d Rijn binnen te wandelen waar vrienden hem zullen vergezellen.
Het actiecomitť zoekt nog sponsors die de wandeltocht willen steunen voor 1 eurocent per kilometer, oftewel 3,50 als Gerard de tocht volbrengt.
Vanaf 28 mei is het weblog de lucht in waar de belevenissen worden weergegeven.


basisziekenhuismoet web-log Giro: 9151418 www.basisziekenhuismoet.nl


Inlichtingen: Gerard Harmes 0172-444085 of 06-12210329

Voor de sponsoring penningmeester Basisziekenhuis Moet: Cor Pols tel 0172-741333

Jaarmarkt 2006

Ook dit jaar was de stichting "Basisziekenhuis moet" weer aanwezig op de jaarmarkt om aandacht te vragen voor een basis ziekenhuis in Alphen aan den Rijn.
Onderstaande foto laat de stand met de poster zien.

spandoek jaarmarkt

Deze site is gemaakt en wordt onderhouden door AA-ISP Webdesign, Copyright ©2001-2017.