PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 9 november 2001

PROTESTBUS NAAR TWEEDE KAMER

Voorbeeldmotie spoedeisende hulp naar de zes IGOR-gemeenten

Op donderdag 29 november 2001 organiseert het comitÚ Basisziekenhuis moet een bustocht naar de Tweede Kamer. Hier vergadert de vaste Kamercommissie voor gezondheidszorg (14.30 u) over de toekomst van kleine ziekenhuizen en de noodzaak van spoedeisende hulp. Naast het Alphense comitÚ met nog acht andere uit verschillende plaatsen (o.a. Velp, Velsen) in Nederland aanwezig zijn. Hier staan fusies voor de deur en zijn er plannen of vindt er een zelfde ontmanteling plaats als begin jaren '90 in Alphen. Andere comitÚs kijken dan ook met belangstelling naar de ervaringen in Alphen. Het feit dat de Alphense bevolking voor meer dan 90% een streekziekenhuis met spoedeisende hulp terug wil, sterkt hen in de overtuiging dat zij op de goede weg zijn.

Alphen moet EHBO met Spoed is aangesloten bij het landelijke comitÚ Zorg voor Iedereen.

Voor 15 gulden kunnen Alphenaren een buskaartje kopen en zich opgeven bij: Het vertrek 11.30 u vindt plaats vanaf het parkeerterrein bij de lokatie Rijnoord. Via de route naar de lokatie Leiderdorp kunnen de passagiers kennis maken met de obstakels die de ambulance tegenkomt. De najaarsmarktspandoeken zullen de reis vergezellen.

Bij de laatste vergadering van het comitÚ is besloten alle IGOR-gemeenten aan te schrijven en te vragen of de politieke partijen in hun raadsvergadering een motie (zie bijlage), over de noodzaak van de komst van een spoedeisende hulp in Alphen aan den Rijn, willen aannemen.

Intussen is ook het Postbanknummer bekend waar mensen hun donaties kunnen storten, nl t. n.v. Basisziekenhuis moet 9151418.

Het aantal medewerkers is intussen opgelopen tot 300. Op maandag 19 november vindt in de Bron een vergadering plaats.


Inlichtingen:
Gerard Harmes
Groenestein 32
2403 JP Alphen a/d Rijn
Tel:0172-444085/445432
e-mail: harmes@pzh.nl
http://go.to/ehbomoet