PERSBERICHT

Rotterdam, 22 november 2001

Landelijke manifestatie voor het behoud van kleinere ziekenhuizen

ZIEKENHUIS DICHTBIJ HUIS

Onder groeiend protest, van de bevolking, huisartsen en personeel worden kleinere ziekenhuizen gesloten of ontmanteld tot een polikliniek met dagbehandeling. Donderdag 29 november vindt het debat plaats over de positionering van algemene ziekenhuizen. Voorafgaand aan het debat zal er op het plein een landelijke manifestatie van 13:00 tot 14:00 gehouden worden.

Op initiatief van het comité Zorg voor Iedereen hebben actiegroepen, voor het behoud van ziekenhuizen in Oss, Velp, Alphen aan de Rijn, Velsen, Kerkrade en Zierikzee, Zeist, Oldenzaal en Baarn de krachten gebundeld.

De meerderheid van de Tweede Kamerleden heeft zich uitgesproken voor het behoud van de kleinere ziekenhuizen. Tijdens dit debat krijgen ze volgens het comité ‘Zorg voor Iedereen’ de mogelijkheid om het niet alleen bij woorden te laten. Deze moeten omgezet worden in daden en de minister dwingen tot ingrijpen.

Leden van de vaste Kamercommissie Volksgezondheid zijn om 13:30 uitgenodigd, voor de start van het debat, om een gezamenlijke petitie in ontvangst te nemen en te luisteren naar de woordvoerders van de verschillende actiegroepen. In deze petitie zal het belang van het behoud van de kleinere ziekenhuizen naar voren worden gebracht.

Voor meer informatie:
Renske Helmer- Englebert coördinator comité Zorg voor Iedereen- 06 23124476

Comité Zorg voor Iedereen is in 1997 opgericht door mensen uit alle sectoren van de zorg en op initiatief van de SP. Het comité, wil als waakhond fungeren daar waar tweedeling in en verschraling van de zorg dreigen. Op basis van signalen uit de samenleving verzamelen we feiten en materiaal met de bedoeling om de politiek gefundeerd te kunnen confronteren met de praktische gevolgen van het beleid. Via internet is informatie te vinden op www.stopafbraakzorg.nl