PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 5 december 2001 Donderdag 13 december 2001 organiseert het comité Basisziekenhuis moet een bustocht naar de Tweede Kamer. Nadat de eerste poging moest worden afgeblazen omdat minister Borst woensdag 28 november ziek werd, komt het er hopelijk dit maal wel van. Het programma is ingekort. Het debat begint nu op 13 december van 10:45 tot 13:45. Er zal actie zal gevoerd worden van 10:00 tot 10:30.

De bus die vanuit Rijnoord om 8.30 u vertrekt, gaat via de Elizabethlocatie van het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp naar den Haag. Hier debatteert de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid (10.45 tot 13.45 u) over de toekomst van kleine ziekenhuizen en de noodzaak van spoedeisende hulp.

Samen met het Alphense comité komen acht andere comités uit verschillende plaatsen (verenigd in het actiecomité Zorg voor Iedereen van Amsterdam-Slotervaart tot Zierikzee en van Kerkrade tot Oldenzaal) steeds sterker te staan. Landelijk is er toenemende publiciteit.

Bovendien is er een belangrijke verandering in de houding van de gemeente. De gemeente kiest duidelijk partij om de wensen van de bevolking richting de landelijke volksvertegenwoordiging te ondersteunen. Het verspreide persbericht van zes gezamenlijk gemeenten, waaronder ook die van Alphen, spreekt van de noodzaak van basisvoorzieningen en van een spoedeisende hulp als 24-uurs zorg dichtbij de patiënt. Bovendien wordt ook een democratischer controle geëist. Het comité Basisziekenhuis moet staat van harte achter de petitie met de zevenpuntige verklaring. Het comité houdt vast aan een locatie spoedeisende hulp in Alphen.

Gerard Harmes, voorzitter van het comité Basisziekenhuis moet, krijgt donderdag drie minuten de tijd, de wensen vanuit de bevolking aan de Tweede Kamerleden kenbaar te maken.

Inlichtingen:
Gerard Harmes
tel:0172-444085/445432
e-mail harmes@pzh.nl http://go.to/spoedeisendehulp-alphen

NB De afdeling van de SP Alphen stelt de bus gratis ter beschikking. Aanmelden kan bij bij Cor Pols tel 437768 (e-mail c.b.j.m.pols@freeler.nl) en/of Ria de Ruijter 441445. Postbanknummer waar donaties gestort kunnen t.n.v. Basisziekenhuis moet is 9151418.