PERSBERICHT

7 februari 2006

Briefkaartenactie voor eigen ziekenhuisDe Stichting Basisziekenhuis Moet begon vorig jaar met een briefkaartenactie, waarin Alphense burgers aan hun zorgverzekeraar laten weten, dat zij een basisziekenhuis willen. De tekst luidt:

“Geachte zorgverzekeraar, U bent mijn inkoper van goede zorg. Als burger van Alphen aan den Rijn verwacht ik, dat u deze zorg zo veel mogelijk ter plaatse beschikbaar stelt. Dat is klantvriendelijk en wellicht ook efficiënter en dus voordeliger dan doorverwijzen naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. U en ik zijn gebaat bij een overzichtelijke kleine locatie en goed overleg met betrokken huisartsen en verzorgingshuizen. U dient mijn belang en dat belang is vooral: beschikken over faciliteiten voor spoedeisende hulp, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ik hoor graag van u of u een bijdrage wilt leveren aan de vestiging van een klein maar volwaardig basisziekenhuis in Alphen aan den Rijn.”

Inmiddels zijn er anderhalfduizend kaarten geretourneerd. Dit vinden wij een buitengewoon goede respons. De briefkaarten zullen binnenkort aan de zorgverzekeraars worden overhandigd. Vast staat dat Zorg en Zekerheid marktleider is, met Achmea/Zilveren Kruis als goede tweede.

Het bestuur van de stichting en actiecomité heeft de indruk, dat er een kentering plaatsvindt in het denken over een plaatselijke ziekenhuis. Dat blijkt onder andere uit de bereidheid van de heer E. van Royen, voorzitter Raad van Bestuur van ons Rijnland Ziekenhuis, om zijn toekomstplannen te bespreken en vragen te beantwoorden tijdens een avondsymposium in de Rabozaal van theater Castellum. Het symposium vindt plaats op dinsdagavond 28 februari om 20.00 uur. Een aantal huisartsen, raadsleden, wethouders en ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld. Burgers met belangstelling voor een eigen ziekenhuis dicht bij huis zijn van harte welkom.

Redactie: Voor meer informatie bel Gerard Harmes, tel. 0172 444085 of Frans de Vilder, tel.0172 444976