PERSBERICHT

14 november 2007

Persbericht

    Michel H. du Chatinier, wethouder voor Volksgezondheid en Sport heeft de Stichting Basisziekenhuis Moet op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen van het Rijnlandziekenhuis. De directie van Rijnland heeft een rapportage in voorbereiding en het comitÚ of stichting Basisziekenhuis Moet heeft als schot voor de boeg enige vragen gesteld. Gisteren 14 november 2007 heeft de Stichting Basisziekenhuis Moet de directie van Rijnland de volgende vragen gesteld;

  1. Hoeveel % van alle patiŰnten die in Leiderdorp worden behandeld komt uit de Alphense regio of Rijnstreek, dus de gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijnwoude, Jacobswoude, Nieuwkoop en Boskoop?
  2. Hoe gaat de directie van Rijnland in 2008 de 7 x 24-uurszorg invullen, welke soort zorg zal worden geleverd en welke niet?
  3. Per wanneer precies kunnen de inwoners van de regio Rijnstreek de in gebruikneming van de 7 x 24-uurszorg tegemoet zien?
  4. Door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) blijken steeds meer problemen te ontstaan bij de thuiszorg. In hoeverre kan de directie van Rijnland anticiperen op eventuele 'verkeerde beddenproblematiek'?
  5. Welke faciliteiten kan de directie van Rijnland zelf nog bieden om het teruglopende thuiszorgaanbod het hoofd te bieden?
  6. In hoeverre gaat de directie van Rijnland de co÷rdinatie bij de spoedeisende hulp tussen het LUMC en de vestiging van Rijnland verbeteren?
  7. In hoeverre kunt u in samenwerking met de Samenwerkende Huisartsen Dienst (SHD) een 7 x 24-uursconsultatie in de locatie Alphen aan den Rijn garanderen?
  8. Is er ook een aparte prestatie-indicator voor de locatie Alphen aan den Rijn?

Voor meer informatie bel:
Gerard Harmes, tel. 0172 444085 of 06-12210329

basisziekenhuismoet.web-log.nl Giro: 9151418 www.basisziekenhuismoet.nl