PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 22 januari 2009

Persbericht

Prachtig gebouw Rijnland ziekenhuis verdient meer. Dan kan 's nachts het licht aanblijven

Aanstaande zaterdag 24 januari om half twaalf meteen na de officiŽle opening zal Gerard Harmes een symbolische gloeilamp aan Ron Treffers overhandigen.

Ron Treffers is de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Rijnland Zorggroep en Gerard Harmes voorzitter van de Stichting Basisziekenhuis Moet. De Stichting is verheugd dat Alphen een vernieuwd gebouw als vestiging aan de Metoorlaan heeft gekregen. Wij feliciteren de inwoners van de gemeenten Alphen a/d Rijn, Rijnwoude Boskoop, Nieuwkoop, Kaag en Braassem hiermee. Wij hopen dat de ziekenhuiszorgverlening niet aan de markt wordt overgelaten. Er zijn een aantal basisbehoeften waar iedereen altijd gebruik van moet kunnen maken. Dat betekent dicht bij huis en ook dat er 's nachts en in het weekeinde opname met verzorging kan plaats vinden.

Ondanks de materiŽle en organisatorische vooruitgang missen we een aantal belangrijke elementen die de ziekenhuiszorg aanzienlijk in kwaliteit verhogen kan. Om de directie een handje te helpen bieden wij een symbolische gloeilamp aan voor de nacht- en weekeindhulp om die verpleging buiten de kantooruren te garanderen. Dit is overigens al in februari 2006 beloofd.

Voor inlichtingen:
Gerard Harmes, tel. 0172 444085 of 06-12210329

basisziekenhuismoet.web-log.nl Giro: 9151418 www.basisziekenhuismoet.nl