PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 26 januari 2009

Persbericht

Directie Rijnland weet zich geen raad met aanbod gloeilamp bij heropening

Afgelopen zaterdag wilde de Stichting Basisziekenhuis Moet een gebaar maken naar de directie van het Rijnland ziekenhuis. Natuurlijk er staat en prachtig gebouw met vele mogelijkheden voor behandeling. Maar er ontbreken ook een paar fundamentele zaken om de kwalificatie ziekenhuis te verdienen. Dat zijn de spoedeisende hulp en de nacht- en de verpleging in het weekeinde. Om dat laatste te onderstrepen wilde onze stichting en comitť een symbolische gloeilamp aanbieden. De directie had een beveiliging bij de ingang gestationeerd met de opdracht onze stichting en comitť kost wat kost tegen te houden. Vooraf een afspraak maken waarin wij ook mee konden instemmen bleek niet mogelijk. Als uiterste wilde de directie tot 12.15 uur gaan, terwijl om 11.30 uur het officiŽle gedeelte met toespraken afgelopen zou zijn. Daarom wilden we meteen er na.
Toen we om 11.00 uur naar binnen wilden gaan werden meteen door de beveiliging tegengehouden. Ik had een persoonlijke uitnodiging ontvangen. ' Met of zonder kaart maakt niet uit' zei Anneke van de beveiliging. Zij mochten iedereen tegenhouden ook met uitnodiging. Met onze gloeilamp kwamen we dus niet verder. Martijn Bulte sprak mij aan en stelde zich voor als lid van de directie. Toen zei ik dat ik hem niet kende vertelde hij dat hij manager hotel en facilitair bedrijf was. Er zat niets anders op dan hem de symbolische gloeilamp te overhandigen.
Daarna mochten we nog niet naar binnen. Toen zei ik kom op mensen we gaan nu. We gingen met z'n achten langs de drie beveiligers. Daarna is kennelijk de politie gewaarschuwd. Ze verzochten mij naar de ingang te komen. Met drie man stonden zij om mij heen. Er kwam nog meer leiding en er werd rustig gesproken. Pas toen ik duidelijk maakte dat we binnen geen acties zouden voren mochten we verder. Paul van Roermund, manager commerciŽle zaken, leidde mij daarna rond. Hem maakte ik nog duidelijk dat Basisziekenhuis Moet en het Rijnland ziekenhuis voor hetzelfde doel staan, namelijk een zo goed mogelijke zorg in onze regio. Wij hadden absoluut niet de intentie het feestje van Rijnland te verpesten zoals directeur Treffers uitsprak.
Onderweg kwam ik de voormalige directeur tegen Eric van Royen (tot 1 januari 2008) Het belangrijkste dat hij zei was dat een 7 x 24 uurs verzorging nu best georganiseerd zou kunnen worden.
De KNO arts en medische stafvoorzitter Eize Wielinga is echt een man naar mijn hart. Hij vertelde dat voor een 7 x 24 uurs zorg is en dat hij maandag bij de stafvergadering dit als eerste op de agenda zou zetten. Er is beslist nog hoop!

Gerard Harmes
voorzitter Stichting Basisziekenhuis Moet

tel: 0172-444085 en mob: 06-12210329
voorzitter@basisziekenhuismoet.nl

basisziekenhuismoet.web-log.nl Giro: 9151418 www.basisziekenhuismoet.nl