Stichting Basisziekenhuis Moet

Secretariaat: Haringvliet 18, 2401 DA Alphen aan den Rijn banknummer: 9151418Alphen aan den Rijn, 12 december 2017

PERSBERICHT

Open die HAP!


Uitkomst van debatavond geen sluiting Huisartsenpost


1. Samenwerking tussen zoveel mogelijke organisaties op zorggebied met een nieuwe organisatie voorlopig onder de noemer Open die HAP!

  1. Toevoeging radiodiagnostiek levert voor patiënt, HAP en zorgverzekeraar voordeel op.

  1. Aanbieding van 3300 handtekeningen op a.s. donderdagavond voor de gemeenteraadsvergadering 14 december om 19:45 uur.


Ondanks zwaar sneeuwweer was de debatavond een succes. Er zijn genoeg mensen die willen samenwerken om de nachtsluiting van de Huisartsenposten (HAP) in Alphen, Leiderdorp en Voorhout af te wenden. In de talkshow van het politieke café van afgelopen zaterdag waren vertegenwoordigers van ouderen en gehandicapten en politieke partijen die hier voor zijn. Ook werd nog eens genoemd dat de sluiting van de nachtapotheek (sinds begin 2014) velen een doorn in het oog is. Temeer daar de nachtapotheek in het LUMC zelfs niet open is. Je kunt’s nachts alleen terecht bij de automaat/robot in Leiderdorp van het Alrijne ziekenhuis.


Toevoeging radiodiagnostiek levert voor patiënt, HAP en zorgverzekeraar voordeel op. Zeer globaal bespaar je € 50.000 per jaar. Interessant is ook het verschil in kosten van een röntgenfoto: € 40-60 en een verwijzing naar Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis: € 400-600. Dit gaat ten koste van de eigen bijdrage van de patiënt. Met één bezoek is de patiënt meteen zijn Eigen Risico kwijt. Met minder ritten van Alphen naar Leiderdorp wordt het minder druk op de SEH en is de zorgverzekeraar ook minder geld kwijt.


Leo Beintema die samen met Regina Lanser de actie op internet/Facebook startten zullen samen met andere organisaties die handtekeningen a.s. donderdagavond om 19:45 uur aan de burgemeester Liesbeth Spies aanbieden. Dit is vlak voor de raadsvergadering.Contact en info: Gerard Harmes, Voorzitter Basisziekenhuis Moet

Tel 0172-444085 of 06-12210329 voorzitter@basisziekenhuismoet.nl